Top
 

o nas

W kreowanie nowych, ciekawych
smaków i w szczegółową dbałość o produkty
wkładamy pasję do dobrego, zdrowego
jedzenia i mnóstwo radości.

Do tej pory na rynku produktów niskoglutenowych brakowało nam świeżego, codziennego chleba na zakwasie bez długiego terminu przydatności do spożycia, nie zafoliowanego, nie pozbawionego wyglądu i smaku oraz nie naszpikowanego „chemią”.

Postanowiliśmy więc sami taki chleb sobie upiec i podzielić się z Wami efektami naszej pracy. Gwarantujemy, że bez względu na to, czy jesteście na diecie bez pszenicy ze względów zdrowotnych, czy z rozsądku unikacie przemysłowych produktów, nie tolerujecie laktozy, czy z ideologicznych powodów nie jecie nabiału, wykluczacie z menu rafinowany cukier z uwagi na cukrzycę, albo też z z dbałości o linię, nie musicie rezygnować z przyjemności, jaką kiedyś dawał Wam smak świeżego chleba, bułeczki lub ciasta.

Nasze wypieki zawierają ponadto odpowiednio skomponowane smakowo dodatki pieczonych warzyw i owoców (dyni, jabłek, buraków, ziemniaków, cukinii, żurawiny, bananów, suszonych pomidorów, winogron itp), a także mnóstwo nasion, ziaren i ziół, które są tak dobrane, by podkreślić walory smakowe, ale przede wszystkim ułatwiać trawienie, oraz dostarczyć organizmowi cennego błonnika i witamin z grupy B.