o naszym chlebie – dlaczego jest niezwykły?

  • by

Pieczywo w dzisiejszych czasach, przez liczne modyfikacje pszenicy, i co za tym idzie, nadmiar glutenu, cieszy się złą reputacją. Dlatego zależy nam,  aby odmienić wizerunek jednego z najpopularniejszych produktów spożywczych. Niestety, tradycyjny pszenny lub żytni chleb zawiera dużo glutenu, a mało błonnika, szybko podnosi poziom cukru i jest błyskawicznie trawiony, przez co szybko stajemy się głodni. Zbyt duża ilość pieczywa z mąki pszennej w diecie przyczynia się do tycia, alergii, a nawet cukrzycy. Mamy nadzieję, że rozwiązaniem tych problemów jest nasz chleb – prawdziwy superprodukt wśród pieczywa –  jest dłużej trawiony niż zwykły biały chleb i zawiera wyłącznie naturalne składniki.

zakwas1  a  e      chleby1  5  2