Pieczywo bezglutenowe – Badanie zawartości glutenu w produkcie

Manufaktura chleba to miejsce, w którym zakupić można pieczywo bez zawartości glutenu. Aby jednak Klienci mieli pewność, iż oferowane produkty są w pełni bezglutenowe, a ich skład cechuje się najwyższą jakością, przeprowadzane są regularne badania produktów pod kątem zawartości glutenu. Na czym polegają? Dlaczego do kwestii związanych z zawartością produktów w wypiekach podchodzimy tak rygorystycznie? Oferujemy produkty, takie jak chleb dla diabetyków, chleb dla alergików, czy chleb na dzieci. Wszystkie wyroby tworzone są na zakwasie, który przyczynia się do ich naturalnego spulchnienia. Nie stosujemy żadnych konserwantów i ulepszaczy smaków, a nasze wytrawne chleby bezglutenowe cieszą się ogromną popularnością.

 

Smaczne i zdrowe pieczywo bez zawartości glutenu

Efektem specjalnych badań jest uzyskiwany wynik będący diagnozą zawartości glutenu w danej próbce. Wszystkie chleby wytwarzane w manufakturze chleba mogą poszczycić się zawartością alergenów białek glutenu poniżej podanej granicy oznaczenia ilościowego (LOQ). Wyniki badań potwierdzają, iż produkty, takie jak między innymi chleb lniany z dynią i rozmarynem, chleb gryczany z jagłą, czy chleb bananowy zgodnie z wynikiem opracowanym na podstawie oddanych próbek ma mniej, niż 10 mg/kg glutenu. Oznacza to więc, iż są to produkty bez zawartości glutenu.

Jak wygląda badanie pieczywa pod kątem zawartości glutenu?

Jak wygląda badanie zawartości glutenu? Analiza odbywa się na podstawie oddanych próbek poszczególnych wypieków. Badanie poddawane jest analizie laboratoryjnej, która dotyczy zweryfikowania zawartości alergennych białek glutenu. Wszystkie badania wykonywane są przez zewnętrzne laboratorium, dlatego wyniki są w pełni wiarygodne i rygorystyczne.

Pieczywo gluten free na zamówienie

Manufaktura chleba to miejsce, które dostarcza chleb w całej Polsce. Bez względu na to, czy nasi Klienci pochodzą z okolic Wrocławia, Krakowa, czy też Gdańska, każdy może złożyć tutaj indywidualne zamówienie na wybrany chleb lub inny wypiek. Oferujemy chleb gryczany oraz wiele innych, ciekawych, smakowych wariantów. Każde zamówienie realizujemy w indywidualny sposób, dostosowując się do życzeń klientów. Kierujemy się zasadą less-waste, dlatego nasze zamówienia pakujemy pieczołowicie w papier, a zużyte worki po mące wykorzystujemy ponownie. Bez względu na to, czy nasi klienci zmagają się z nietolerancjami pokarmowymi, jak celiakia, czy też są to choroby, takie jak cukrzyca, zachęcamy do skorzystania z naszej oferty, gdyż jakość produktów poparta jest badaniami laboratoryjnymi.