Chleby i pieczywo słodkie bez glutenu

Manufaktura Chleba słynie ze szczególnego rodzaju wypieków – z chleba bez glutenu. 5 lat pozwoliło na udoskonalenie zdolności i wpisanie na listę firm, które liczą się w branży. Od początku istnienia trudnimy się wypiekiem pieczywa, które jest podstawą diety bezglutenowej. Dbając o Klienta, dbamy również o środowisko naturalne, pakując wyroby w papierowe torebki oraz opakowania przynoszone przez Klienta. Aby uniknąć marnowania jedzenia, personalizujemy zamówienia według upodobań Klienta.

Smaczne i zdrowe pieczywo bez glutenu na słodko

Czy pieczywo na diecie bezglutenowej musi być wytrawne? Ależ skąd! Dostępne u nas produkty są tworzone na naturalnym spulchniaczu i zawierają naturalne substancje słodzące, co pozwala na wypiekanie słodkich chlebów bezglutenowych. Piernik korzenny z burakiem i pomarańczą czy chleb bananowy to świetna alternatywa. Chleb dla cukrzyków, chleb dla alergików, produkty dla osób z nietolerancją glutenu pozwalają na obecność tego typu pożywienia w diecie. Alergia na gluten to także problem najmłodszych, dlatego warto sięgnąć także coś słodkiego dla urozmaicania diety dzieciom.