Chleb jabłkowo - cytrynowy | Manufaktura chleba Piekarnia bezglutenowa
Top
 

Chleb jabłkowo – cytrynowy

Jak przemycić dziecku do śniadaniówki nielubiane warzywa? Burak jest tu niewyczuwalny w smaku, nadaje tylko w połączeniu z miąższem pomarańczy, słodyczy, aromatu i wilgoci naszemu piernikowi. Propozycja piernika o imbirowo – kardamonowej, rozgrzewającej nucie powraca wraz z nastaniem sezonu jesienno – zimowego po letniej przerwie.

Udostępnij

Chleb jabłkowo – cytrynowy

Szacunkowa waga 680 g, choć wykonujemy ją też mniejszą o wadze 330 g

Składniki

  • mus jabłkowy,
  • mąka gryczana jasna,
  • mąka kukurydziana,
  • siemię lniane,
  • cukier trzcinowy,
  • olej roślinny,
  • rodzynki,
  • skórka z cytryny,
  • soda oczyszczona,
  • sól,
  • posypka: trzcinowy cukier puder.