Chleb jaglano – gryczany na zakwasie | Manufaktura chleba Piekarnia bezglutenowa
Top
 

Chleb jaglano – gryczany na zakwasie

Mogą go jeść nawet osoby z tak rzadkimi alergiami, jak np. na ryż, czy kukurydzę, które z natury są bezglutenowe. Węglowodany złożone z pełnych ziaren są długo uwalniane do krwi. Chleb nie zawiera mąki pszennej, żytniej, owsianej, orkiszowej, czy jęczmiennej. Jest wegański, bez gotowych mieszanek, ani ulepszaczy, wytwarzany metodą rzemieślniczą. A czarnuszka na skórce jednych urzeka i innym przeszkadza. Jeśli Tobie przeszkadza – daj znać i będzie bez czarnuszki. Takie czary mary.

Udostępnij

Chleb jaglano – gryczany na zakwasie

Szacunkowa waga 680 g.

Składniki

  • mąka gryczana niepalona,
  • mąka jaglana,
  • mąka ziemniaczana,
  • woda,
  • zakwas gryczany,
  • olej rzepakowy,
  • sól,
  • posypka – czarnuszka, siemię lniane.