Chleb lniany z puree z dyni i rozmarynem | Manufaktura chleba Piekarnia bezglutenowa
Top
 

Chleb lniany z puree z dyni i rozmarynem

Świetny sposób na rozgrzanie się i pobudzenie przemiany materii – dynia i rozmaryn w chrupiącej skórce.

Przypomina smak i kolor Prowansji, a może Toskanii…? Bez mąki pszennej, żytniej, owsianej, czy jęczmiennej, wegański, bez mleka, jaj, czy masła. Bogaty w betakaroten i antyoksydanty, bez gotowych mieszanek, ani ulepszaczy, wytwarzany metodą rzemieślniczą.

Udostępnij

Chleb lniany z puree z dyni i rozmarynem

Szacunkowa waga 680 g

Składniki

  • mąka gryczana (jasna, niepalona)
  • mąka ryżowa,
  • mąka kukurydziana,
  • mąka ziemniaczana,
  • pulpa z pieczonej dyni,
  • zakwas gryczany
  • siemię lniane,
  • olej rzepakowy,
  • rozmaryn
  • woda,
  • sól