Pieczywo bezglutenowe i wegańskie do gastronomii, firm cateringowych i restauracji

Alergia pokarmowa na gluten, a także szereg innych schorzeń ze strony układu pokarmowego to popularna dolegliwość, która dotyka osoby współcześnie. Niestety dostęp do wysokiej jakości produktów gluten free, a zwłaszcza pieczywa jest utrudniony. Chociaż wielu producentów tworzy pieczywo bezglutenowe, fakt tworzenia produktów w towarzystwie produktów zawierających gluten sprawia, że mimo tego, iż kupujemy teoretycznie produkt, który nie zawiera zbóż, możemy natknąć się na śladowe ilości tego surowca w naszym produkcie. Manufaktura Chleba to miejsce, które tworzy certyfikowane pieczywo z zachowaniem wieloletnich receptur. Swoją ofertę kieruje nie tylko do osób prywatnych i sklepów, ale także do firm cateringowych, którym zależy na dostarczaniu najwyższej klasy pieczywa podczas eventów.

Manufaktura Chleba – dlaczego warto nam zaufać?

Piekarnia bezglutenowa Manufaktura Chleba oferuje bogatą ofertę, w której znajdziemy słodkie chleby bezglutenowe, wytrawne chleby bezglutenowe, pieczywo do restauracji wegańskich pieczywo dla hoteli oraz wiele innych. Firma prowadzi swoją działalność od wielu lat, zyskując ogromną popularność i uznanie klientów. Zdrowe pieczywo oferowane przez piekarzy w Manufakturze Chleba poddawane jest licznym ekspertyzom na obecność glutenu. Wszystko to po to, aby klienci dokonujący zamówień mieli pewność, iż w oferowanych produktach nie znajdziemy grama zbóż. W produktach zawarte zostały mąki bezglutenowe. Oferta dostosowana jest do indywidualnych potrzeb konsumentów.

Istnieje możliwość personalizacji pieczywa. Istnieje możliwość uwzględnienia życzeń specjalnych, jak brak posypek lub zastosowanie konkretnej w przypadku zamówienia (na przykład czarnuszki lub sezamu). Wszystko po to, aby spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Pieczywo do gastronomii pochodzące z rąk piekarzy Manufaktury Chleba to gwarancja jakości. Pieczywo do restauracji gluten free z pewnością przyczyni się do wzrostu zainteresowania danym miejscem, gdyż diety eliminacyjne stają się coraz chętniej wdrażane przez ludność. Oferta stale jest poszerzana. Jeszcze do niedawna znajdowały się w niej wyłącznie produkty wytrawne, jednak obecnie w ofercie znaleźć można także chlebki do kanapek, bułki oraz słodkie warianty pieczywa.

Pieczywo bezglutenowe dla restauracji wegańskich i gluten free

Współcześnie wiele restauracji tworzy oferty cateringowe z dostawą zamówienia do domu. Z tego typu diet korzystają najczęściej osoby, które nie chcą tracić czasu na poszukiwanie wysokiej jakości pieczywa oraz dodatków do jedzenia zgodnego z daną dietą eliminacyjną. Pieczywo gastronomiczne, takie jak chleb bez glutenu, czy bułki bez glutenu do burgerów to wyjście naprzeciw oczekiwaniom restauratorów, gdyż mogą wprowadzić do swojej oferty dania bezpieczne dla osób zmagających się z celiakią. Pieczywo do cateringu umożliwia twórcom ofert cateringowych na tworzenie najwyższej jakości zamówień. Warto zauważyć, że pieczywo do restauracji gluten free umożliwia tworzenie nie tylko zestawów śniadaniowych, ale także obiadowych, kiedy chcemy zaoferować naszym klientom wegańskie burgery. Pieczywo do hamburgerów z reguły jest pszenne, jednak w Manufakturze Chleba w celu ich stworzenia wykorzystuje się mąkę ryżową, czy skrobię ziemniaczaną.

Pieczywo bezglutenowe i wegańskie dla firm cateringowych

Firmy cateringowe korzystając z usług Manufaktury Chleba, mogą poszerzyć ofertę śniadaniową oraz cateringową w trakcie trwania eventów. Do tej pory niektóre osoby ze względu na nietolerancję pokarmową były wykluczane. Współcześnie poszerzenie oferty wpłynie na prestiż firmy. Pieczywo dla gastronomii powinno cechować się różnorodnością, dlatego obecnie dostępne jest pieczywo dla restauracji jak bezglutenowe bułki do hamburgerów.

Pieczywo bezglutenowe i wegańskie do gastronomii

Pieczywo do restauracji powinno cechować się świeżością i dobrą jakością. Chleby bezglutenowe to współcześnie standard, jeżeli chodzi o zaopatrzenie restauracji. Bezglutenowe bułki i pieczywo do hamburgerów. Świeży chleb bezglutenowy to doskonała propozycja na zdrowe i pożywne śniadanie dla klientów. Pieczywo bezglutenowe powinno być także zróżnicowane, aby każdy wybrał wariant idealny dla siebie. W Manufakturze Chleba pieczywo bez glutenu jak bułki do kanapek, czy bułki do hamburgerów może zostać przygotowane w indywidualny sposób (np. z uwzględnieniem posypki z czarnuszki lub sezamu). To wyjście naprzeciw osób zmagających się z licznymi nietolerancjami pokarmowymi, na przykład na laktozę, czy pszenicę.

Chleby bezglutenowe i wegańskie

Pieczywo wegańskie tworzone jest z produktu, jakim jest mąka bezglutenowa. Dzięki temu weganie mogą mieć pewność, iż spożycie pieczywa nie będzie kłóciło się z ich filozofią życiową. Kiedy musimy przestrzegać diety, bardzo często zadajemy sobie pytanie ”bułki do hamburgerów- gdzie kupić?” i nie znajdujemy na to pytanie odpowiedzi, gdyż wszelkie dostępne warianty mają w składzie zboża. W Manufakturze Chleba marzenie to może zostać jednak spełnione. Piekarnia oferuje pieczywo dla cateringu, które cechuje się nie tylko najwyższą jakością i świeżością, ale także gwarancją braku zawartości glutenu. Współpraca z tym miejscem to gwarancja poszerzenia oferty dla klientów z nietolerancjami pokarmowymi oraz zwiększenia zysków przedsiębiorstwa. Firma świadczy usługi na terenie województwa dolnośląskiego, jednak prowadzi sprzedaż wysyłkową na terenie całego kraju. Kieruje się zasadą less waste, wykorzystując ponownie worki na mąkę oraz pakując zamówienia w papier.

bezglutenowa bulka burgerowa

Bezglutenowe bułki i pieczywo do hamburgerów

W Manufakturze Chleba istnieje możliwość zamówienia bezglutenowych bułek do hamburgerów, ale też wariantu połowę mniejszych niż typowy rozmiar. To świetna propozycja dla firm cateringowych, które oferują mini burgery będące doskonałą przekąską w trakcie szkolenia lub eventu. Więcej szczegółów znajduje się na naszej stronie, gdzie można także dokonać zamówienia.