Chleb ryżowy z żurawiną na zakwasie gryczanym | Manufaktura chleba Piekarnia bezglutenowa
Top
 

Chleb ryżowy z żurawiną na zakwasie gryczanym

Chleb lubiany przez dzieci oraz alergików – łagodny, neutralny, najbardziej przypomina smakiem zwykły chleb, mimo iż nie zawiera mąki pszennej, żytniej, owsianej, czy jęczmiennej. Dodatek żurawiny przełamuje smak a posypka ze złotego siemienia przyjemnie chrupie.

Jest wegański, bezmleczny, bez jaj, masła, miodu. Bez gotowych mieszanek, ani ulepszaczy, wytwarzany metodą rzemieślniczą.

Udostępnij

Chleb ryżowy z żurawiną na zakwasie gryczanym

Szacunkowa waga 680 g

Składniki

  • mąka ryżowa,
  • mąka gryczana niepalona,
  • mąka ziemniaczana,
  • zakwas gryczany,
  • olej rzepakowy,
  • żurawina,
  • woda,
  • sól,
  • posypka – złote siemię lniane.