Piernik korzenny z burakiem i pomarańczą | Manufaktura chleba Piekarnia bezglutenowa
Top
 

Piernik korzenny z burakiem i pomarańczą

Jak przemycić dziecku do śniadaniówki nielubiane warzywa? Burak jest tu niewyczuwalny w smaku, nadaje tylko w połączeniu z miąższem pomarańczy, słodyczy, aromatu i wilgoci naszemu piernikowi. Propozycja piernika o imbirowo – kardamonowej, rozgrzewającej nucie powraca wraz z nastaniem sezonu jesienno – zimowego po letniej przerwie.

Udostępnij

Piernik korzenny z burakiem i pomarańczą

Szacunkowa waga 680 g

Składniki

  • mąka gryczana jasna,
  • mąka ryżowa,
  • mąka kukurydziana,
  • siemię lniane,
  • wiórki z buraka ćwikłowego,
  • sok pomarańczowy 100%,
  • przyprawy korzenne (cynamon, imbir, kardamon, goździki)
  • cukier trzcinowy,
  • olej roślinny,
  • rodzynki,
  • soda oczyszczona,
  • woda,
  • sól,
  • posypka – płatki migdałów.